Zelená energie
Špenát má mnoho zdraví prospěšných látek. Vitamíny A a C, antioxidanty, které udržují kardiovaskulární systém v kondici a snižují riziko infarktu. Kyselinu listovou, která je podstatná pro vývoj červených krvinek, pro růst a jako prevence poškození plodu. Cholin a inositol, substance, které přispívají k prevenci proti arteroskleróze a zpomalují kornatění tepen. Karotenoidy lutein a zeaxantin podporující zrak a snižující riziko makulární degenerace a šedého zákalu. Vitamín K nutný pro správnou krvetvorbu a srážlivost krve. Z minerálních látek obsahuje větší množství hořčíku.
INGREDIENCE
30 g listového špenátu
290 g jablka
70 g okurky
POSTUP
1. Odřízněte konce okurky a nakrájejte na kostičky.
2. Špenátové listy důkladně umyjte, odstraňte z jablka stopku a nakrájejte na plátky.
3. Páčku zavřete. Vložte nákrájené ingredience.